Grote hoeveelheden bètacaroteen kunnen huid doen verkleuren

Grote hoeveelheden bètacaroteen kunnen huid doen verkleuren

Effecten van te grote hoeveelheid bètacaroteen zijn tijdelijk en uiteindelijk ook schadeloos

Wie behoefte heeft aan supplementen van bètacaroteen, heeft de keuze tussen tabletten of capsules. De stof wordt standaard aangetroffen in veel multivitamines die in voedingssupplementen aangeboden worden. Er zijn geen bijzondere dingen waarop gelet moet worden, behalve het feit dat bètacaroteen evenals andere gelijkaardige producten op een koele en droge plaats moet worden bewaard. Dat betekent dat ze moeten beschermd worden tegen vocht en tegen te hoge concentraties aan zonlicht.

Zijn er ongewenste neveneffecten verbonden aan de inname van bètacaroteen? In feite niet en dat is logisch ook. Het zijn vooral groenten en fruit die bètacaroteen bevatten en deze voedingsproducten kunnen bezwaarlijk schadelijk genoemd kunnen worden. Tot dusver maakt de medische wereld dan ook nog geen melding van schadelijke neveneffecten die het gevolg zouden kunnen zijn van het gebruik van bètacaroteen.

Grote hoeveelheden bètacaroteen kunnen echter wel de huid doen verkleuren, die huid kan geelachtig of oranjeachtig worden. Het is algemeen bekend dat vogelkwekers hun diertjes bètacaroteen toedienen om ze mooi op kleur te houden.
Effecten van te grote hoeveelheid bètacaroteen zijn tijdelijk en uiteindelijk ook schadeloos. Ze verdwijnen met andere woorden vanzelf, zodat we er ons geen zorgen over hoeven te maken.