Volg de voedselpiramide en vermijd eetstoornissen zoals boulemie, Anorexia Nervosa enz.

Volg de voedselpiramide en vermijd eetstoornissen zoals boulemie, Anorexia Nervosa enz.

Aarzel niet om medische hulp in te roepen bij eetstoornissen zoals boulemie, Anorexia Nervosa enzovoort

Vaak wordt bij eetstoornissen zoals boulemie, Anorexia Nervosa enzovoort te laat ingegrepen. De omgeving maakt zich in het begin nauwelijks ongerust, men verwacht dat alles wel zal overwaaien zonder ernstige gevolgen. Dat is echter een serieuze misrekening, want eetproblemen mogen niet worden onderschat. Het is bovendien zaak om tijdig in te grijpen, want hoe langer wordt gewacht hoe meer de dingen uit de hand kunnen lopen.

Volg de voedselpiramide en vermijd eetstoornissen zoals boulemie, Anorexia Nervosa enzovoort, zo luidt het advies van Lynn Grefe, CEO van de Amerikaanse National Eating Disorders Association. Met die voedselpiramide wordt bedoeld dat de patiënte (meestal zijn het vrouwen die met dergelijke aandoeningen geconfronteerd worden) producten uit vijf categoriën moeten blijven eten: brood en aanverwanten, zuivel, groenten, fruit en vlees/vis/eieren/noten.

Het is bovendien belangrijk dat deze producten in de juiste dosering worden gegeten. Elk van deze vijf categoriën is noodzakelijk om ons lichaam op de juiste manier te laten functioneren. Aarzel niet om medische hulp in te roepen bij eetstoornissen zoals boulemie, Anorexia Nervosa enzovoort, zo luidt het advies van Grefe. Het bestrijden van deze aandoening zonder gespecialiseerd is zeer moeilijk zoniet onmogelijk.

Syndicatie