De technologie staat niet stil: gezondheidsapp kan uw gezondheid alleen maar ten goede komen

De technologie staat niet stil: gezondheidsapp kan uw gezondheid alleen maar ten goede komen

Digiwellness: de gezondheidsapp zonder stress

De technologie staat niet stil, ook niet in de gezondheidszorg. Met de regelmaat van een klok worden nieuwe innovatieve oplossingen aangekondigd die per saldo onze gezondheid alleen maar ten goede kunnen komen. Als puntje bij paaltje komt, zijn sommige van die nieuwkomers zeer zeker de moeite waard. Vandaag kijken we eens naar de digiwelness, die ook wel eens de gezondheidsapp zonder stress wordt genoemd. Uiteraard is het belangrijk te vermelden dat deze app gratis is, wat de meesten van ons zeker zullen kunnen appreciëren.

Vandaag zijn de meesten onder ons vergroeid met hun smartphone, computer of andere tablets. Verschillende aspecten van ons leven worden georganiseerd met behulp van alle soorten apps en gezondheidszorg blijft daarbij niet achter. Digitale gezondheidszorg neemt een steeds grotere plaats in en digiwellness schrijft zich resoluut in deze trend in. De gratis tool digiwelness maakt het mogelijk om tijd te winnen bij de zorg om je dagelijks welzijn en vergemakkelijkt bovendien het leven van zowel apothekers als consumenten.

Eerst en vooral maakt digiwellness het dankzij geolokalisatie mogelijk om de dichtstbijzijnde apotheek en zijn openingsuren te vinden. Op een feestdag leidt de app je naar de dichtstbijzijnde apotheek van wacht. Bovendien kan je met digiwellness een foto van je voorschrift doorsturen naar een apotheek die lid is van het systeem. Het is niet meer nodig om op je magistrale bereidingen te wachten of om ter plaatse te gaan omdat een specifiek geneesmiddel in je medicijnkastje ontbreekt. Nadat je het voorschrift hebt doorgestuurd, zal je apotheker je via de discussiemodule verwittigen dat je bestelling klaar is. Nog steeds dankzij deze “chat”, kan je apotheker constant met jou in contact treden over nieuwigheden die op jouw situatie van toepassing zijn.

Maar dat is niet alles, vanaf nu kan je met digiwellness bepaalde gezondheidsparameters opslaan die essentieel zijn voor je naasten: lengte, gewicht, BMI, maar vooral inentingen, de afwijking van je brilglazen of contactlenzen, contactgegevens van je huisarts, … Allemaal praktische inlichtingen om bij de hand te hebben bij een onverwachts bezoek aan de spoeddienst of tijdens een verblijf in het buitenland. Digiwellness stelt eveneens een couponing dienst op maat voor: tijdens je inschrijving zal digiwellness naar je interessegebieden op vlak van gezondheidszorg vragen. Je ontvangt dan regelmatig aanbiedingen voor welzijnsproducten (vitamines, slankheid, beauty…). Deze aanbiedingen komen onmiddellijk op je smartphone in de digiwellness-app en laten je, op eenvoudig vertoon van je smartphone, genieten van kortingen of voordeeltarieven bij je apotheek.

Syndicatie