Opletten met overdreven gebruik mobiele telefoon door kinderen

Opletten met overdreven gebruik mobiele telefoon door kinderen

Kinderen gaan tijdens hun leven veel meer blootgesteld worden aan elektromagnetische straling dan de voorgaande generatie

Het International Agency for Research on Cancer (IARC) speelt een vooraanstaande rol in het onderzoek betreffende de link tussen mobiel bellen en het opduiken van bepaalde vormen van kanker. Sommige wetenschappers vermoeden dat er zo’n band bestaat, maar voorlopig is die nog niet bewezen. Wel waarschuwt de organisatie dat bepaalde bevolkingsgroepen kwetsbaarder zijn voor elektromagnetische straling dan anderen.

Opletten met overdreven gebruik mobiele telefoon door kinderen, zo waarschuwt het IARC. Kinderen krijgen tegenwoordig al op heel jeugdige leeftijd hun eerste mobiel toestelletje en maken daar graag en veelvuldig gebruik van. Ze gaan waarschijnlijk gedurende heel hun leven mobiel blijven bellen, terwijl de mobiele telefoon bij de meeste volwassenen slechts in de loop van hun leven is opgedoken. 

Kinderen gaan tijdens hun leven veel meer blootgesteld worden aan elektromagnetische straling dan de voorgaande generatie. Daar komt nog eens bovenop dat de schedel van kinderen minder dik is van die van volwassenen, zodat de schade mogelijk groter kan zijn. Het lijkt dus in ieder geval aangewezen om een bepaalde controle uit te oefenen op het mobiel belgedrag van de kinderen.

Syndicatie