Alcohol kan bloedstroom door lichaam bevorderen

Alcohol kan bloedstroom door lichaam bevorderen

Het heeft weinig zin om meer alcohol te drinken om gezonder te worden

Het lijkt alsof een beperkt gebruik van alcohol meer goed doet dan schade aanricht. Dr. Kelly Anne Spratt, specialist in het voorkomen van hart- en vaatziekten en professor geneeskunde aan de University of Pennsylvania, gelooft in de heilzame werking van alchohol, op voorwaarde uiteraard dat er sprake is van matig gebruik. Het drinken van één of maximum twee glazen per dag zou echter een positief effect kunnen hebben.

Volgens Spratt zou het duidelijk zijn dat wanneer iemand toch alcohol gebruikt, rode wijn de beste keuze zou zijn. Daarmee bevestigt deze Amerikaanse professor iets wat we eigenlijk al langer wisten. In de volksmond staat rode wijn inderdaad bekend als goed voor het hart, tenminste bij voorzichtig gebruik.

Het zal echter duidelijk zijn dat er aan overdreven alcoholgebruik grote gevaren zijn verbonden. Wie veel drinkt, zal zijn gewicht zien toenemen met mogelijk obesitas of zwaarlijvigheid tot gevolg. Echt zware drinkers lopen het risico om alcoholisten te worden, wat uiteindelijk tot een dodelijke afloop kan leiden. Vrouwen die meer dan twee alcoholische versnaperingen per dag drinken, zouden een groter risico op borstkanker lopen.

Alcohol kan de bloedstroom door lichaam bevorderen, zo blijkt uit wetenschappelijk onderzoek. Het ontspant de bloedvezels, met als gevolg dat het bloed zich op een vrijere manier een weg door het lichaam kan banen. Daardoor zou de bloeddruk afnemen, met een gezonder hart tot gevolg.

Het heeft weinig zin om meer alcohol te drinken om nog gezonder te worden, zelfs al gaat het om rode wijn. Rode wijn bevat weliswaar polyfenolen, die het transport van het bloed naar het hart en de andere organen kunnen vergemakkelijken, maar in grote hoeveelheden wordt de werking van deze oxiden afgezwakt.

Syndicatie