Gezonde(re) levensstijl kan oplossing helpen bieden voor probleemdrinkers

Gezonde(re) levensstijl kan oplossing helpen bieden voor probleemdrinkers

Zwaar alcoholmisbruik gaat vaak hand in hand met ongezonde levensstijl

Zware drinkers hebben dikwijls meer gezondheidsproblemen. Een bekend (Vlaams) spreekwoord wil dat ‘waar de bakker komt, de brouwer niet hoeft te komen’. Inderdaad laten probleemdrinkers vaak de alcohol primeren, waardoor er bijvoorbeeld van een evenwichtige voeding niet veel in huis komt. Daardoor worden de problemen veroorzaakt door alcohol alleen maar ernstiger.

Een gezonde(re) levensstijl kan een oplossing helpen bieden voor probleemdrinkers. Dat bekent dus op de eerste plaats een betere en regelmatigere voeding. Veel alcoholisten draaien er de hand niet voor om gedurende één of meer dagen niet te eten. Een dergelijke ongezonde manier van leven kan op termijn zware gevolgen hebben, laat daar geen twijfels over bestaan.

Zwaar alcoholmisbruik gaat vaak hand in hand met ongezonde levensstijl. Maar hoe kunnen alcoholisten gezonder gaan leven? Het zijn eigenlijk voor de hand liggende dingen die hier belangrijk zijn: voldoende lichaamsbeweging, op tijd gaan slapen, een uitgebalanceerd dieet… Vergeet ook niet om een actief leven te lijden, waardoor de gedachte aan alcohol naar de achtergrond kan worden verdreven. Mensen die fit zijn, hebben vaak minder last van angst, depressies enzovoort. Op die manier kan onrechtstreeks ook de drang naar alcohol afnemen.

Syndicatie