Kan breakfast in bed allergieën, astma en hooikoorts voorkomen?

Kan breakfast in bed allergieën, astma en hooikoorts voorkomen?

Warme thee met citroen in bed kan, in combinatie met een goed ontbijt, positieve effecten hebben in de strijd tegen allergieën, astma en hooikoorts
 
Murray Grossan, een Amerikaanse dokter werkzaam in het Cedars Sinai Medical Center in Los Angeles en mede-auteur van The Sinus Cure, heeft een wel erg bijzonder hulpmiddel voor allergie-lijders voorgesteld. Breakfast in bed kan allergieën helpen voorkomen voorkomen, zo stelt Grossan. Hij raadt zijn patiënten, die aan allergieën lijden, dan ook om in bed te ontbijten.

Het advies van Grossan is niet zomaar uit de lucht gegrepen. Hij baseert zich op de kleine haartjes die zich in onze neus bevinden en die helpen om pollen en stof uit de neus te houden. Wanneer deze haartjes niet zo meer voor 100% werken, nemen de kansen op allergieën gestadig toe. Volgens Grossan kan het drinken van warme thee met citroen in bed, in combinatie met een goed ontbijt, positieve effecten hebben in de strijd tegen allergieën. Zo worden namelijk al in bed de neushaartjes geactiveerd, waardoor de strijd tegen allergieën al vanaf het ontwaken wordt ingezet. Het advies geldt overigens niet alleen voor allergieën, maar ook voor mensen die aan hooikoorts en astma lijden.

Grossan gaat nog een stapje verder door te stellen dat een aantal kruiden de neushaartjes kunnen stimuleren, waardoor er nog gunstige resultaten worden geboekt in de strijd tegen allergieën. Kruidendokters zullen u met alle plezier helpen te bepalen welke kruiden wel en welke kruiden niet ingezet kunnen worden in de strijd tegen allergieën.

Wat de thee betreft, is selectiviteit niet dadelijk geboden. Zowel groene, witte als zwarte thee bevatten veel flavonoïden, plantaardige elementen die de kansen op infecties verkleinen. Thee versterkt bovendien ook nog eens de immunititeit door het stimuleren van proteïnen die een belangrijke rol in het lichaam kunnen spelen in de strijd tegen infecties, waaronder dus ook allergieën.

Uiteraard moet van het nemen van het ontbijt op bed geen wonderen worden verwacht. Het principe heeft uiteraard niets te maken met het bed zelf, maar wel dat op een zo vroeg mogelijk tijdstip in de morgen de eerste voorzorgsmaatregelen tegen allergieën worden genomen. Thee en kruiden kunnen ook op een andere plek worden genuttigd, op voorwaarde wel dat het vroeg in de morgen gebeurt.

Uiteraard heeft Grossan niet de pretentie om te stellen dat zijn ‘breakfast in bed’ theorie een wondermiddel vormt in de strijd tegen allergieën. Wel wil hij zeggen dat kleine ingrepen kunnen volstaan om soms belangrijke gevolgen te hebben. Wie een beetje op zijn voeding en aanverwante let, kan echter enkele van de ergste effecten van allergieën afzwakken.

Het laatste wat Grossan wil bereiken is allergie-patiënten, hun medicijnen zouden omruilen voor thee en kruiden. Beide zijn complementair en vullen elkaar aan, maar Grossan adviseert aan al wie aan allergieën lijdt om zijn medicatie gewoon te blijven doorgebruiken. De combinatie van beiden kan echter een buitengewoon heilzaam effect hebben, zo luidt zijn stelling.