Afslanken via het volgen van een dieet: wieren kunnen helpen om kilo’s te verliezen

Afslanken via het volgen van een dieet: wieren kunnen helpen om kilo’s te verliezen

Algen kunnen eetlust reduceren

 Er zijn veel producten die worden aangewend om slanker te worden. Uiteindelijk wil niemand door het leven stappen met een heleboel overtollige kilo’s, zodat het volgen van een dieet de gewoonste zaak van de wereld is geworden. Zowat alles en nog wat wordt in een dieetkadervorm gegoten. Minder bekend is dat de consumptie van wieren kunnen helpen om kilo’s te verliezen.

Algen kunnen namelijk de eetlust reduceren. Iemand wie minder honger heeft, zal automatisch ook minder eten. Daardoor zullen er minder kilo’s bijkomen. Kilo’s die er niet bijkomen, moeten nadien ook niet weer kwijtgespeeld worden. Wat zijn de belangrijkste eigenschappen van wieren? Ze worden in de zee aangetroffen en zitten stampvol vitamines en andere gezondmakende stoffen.

Hoe kan u het best een wierendieet volgen? Wieren zijn verkrijgbaar in capsules, op de gebruiksaanwijziging zal u lezen wat de aangewezen dosering is. Onder andere Arkopharma commercialiseert pilletjes op basis van wieren. Meestal wordt het advies gegeven om een wierenpilletje vlak voor het eten in te nemen. Voor vervelende neveneffecten hoeft u niet te vrezen, want die zijn er in de meeste gevallen niet. Tenminste toch niet wanneer u de voorgeschreven dosering niet overschrijdt. Vergeet echter niet om het advies van een dokter in te winnen alvorens u de kilo’s wil kwijtspelen via een wierendieet. Voorzichtigheid blijft de moeder van de porceleinkast.