Boulemie kan succesvol worden behandeld

Boulemie kan succesvol worden behandeld

Hou er rekening mee dat patiënten af en toe kunnen hervallen, genezingsproces is geen rechte lijn

Tegenwoordig komen eetstoornissen als boulemie, Anorexia Nervosa enzovoort steeds vaker voor. Zowel voor de patiënten als voor hun omgeving kunnen ze een heuse lijdensweg worden, zeker wanneer ze gepaard gaan met allerlei psychische aandoeningen. Maar toch mogen vrienden, familieleden en verwanten van vrouwen (het zijn meestal vrouwen die aan deze aandoeningen) niet te snel de moed verliezen.

Boulemie kan succesvol worden behandeld, dat is het goede nieuws dat we kunnen brengen. Het spreekt vanzelf dat dit genezingsproces een zaak van lange duur kan zijn. Eetstoornissen in het algemeen zijn namelijk aandoeningen die een lange aanlooptijd hebben en vervolgens ook gedurende langere tijd behandeld moeten worden. Succes op genezing is niet gegarandeerd, maar de kansen op een succesvolle afloop moeten anderzijds ook niet onderschat worden.

Hou er rekening mee dat patiënten af en toe kunnen hervallen, een genezingsproces van eetstoornissen als boulemie, Anorexia Nervosa enzovoort is geen rechte lijn, wel integendeel. In de loop van de behandelingsperiode zal er af en toe een terugval zijn, waarmee beter op voorhand rekening wordt gehouden. Laat u echter niet ontmoedigen, uiteindelijk is genezing absoluut mogelijk.

Syndicatie