Eetstoornissen als boulemie kunnen in sommige gevallen een dodelijke afloop kennen

Eetstoornissen als boulemie kunnen in sommige gevallen een dodelijke afloop kennen

Stress verbonden aan eetstoornissen kan te veel worden voor het menselijk lichaam

Eetstoornissen als boulemie kunnen in sommige gevallen een dodelijke afloop kennen, dat is het slechte nieuws dat we brengen. Het goede nieuws is daarentegen dat dergelijke afloop relatief zeldzaam is. In de meeste gevallen kan de strijd tegen dergelijke aandoeningen wel met succes worden gestreden. Veel hangt af van de manier waarop de zaken worden aangepakt. Het slechtste wat kan gebeuren, is lijdzaam toezien.

De stress verbonden aan eetstoornissen als boulemie kan te veel worden voor het menselijk lichaam. Het volgen van een dieet kan het tegengestelde bereiken van wat de oorspronkelijke bedoeling was. Een dieet leert namelijk om lichaamssignalen te negeren in plaats van er naar luisteren. Nochtans is het de bedoeling dat die signalen luid en duidelijk worden gehoord.

Bij eetstoornissen als boulemie komt het er op aan om een gezonde relatie met voedsel aan te gaan. Lukt dat niet, dan kan het van kwaad naar erger gaan. Zo zijn er gevallen van patiënten die overleden aan een hartaanval – zelfs op jonge leeftijd – vanwege overdreven stress. In mindere erge gevallen kan er sprake zijn van maagproblemen. Ingrijpen met behulp van gespecialiseerde deskundigen is noodzakelijk, zoniet zijn de gevolgen van de aandoening niet te overzien. Aarzel dus niet doe beroep op hulpverleners.

Syndicatie