Eetstoornissen als boulemie manifesteren zich op verschillende manieren

Eetstoornissen als boulemie manifesteren zich op verschillende manieren

Oorzaken van eetproblemen kunnen erg uiteenlopend zijn

Het probleem met eetstoornissen zoals boulemie, Anorexia Nervosa is dat ze niet altijd als dusdanig herkenbaar zijn. Bovendien zijn ook de oorzaken niet steeds dezelfde. Sommige gevallen worden veroorzaakt door een stressvolle gebeurtenis, die iemands leven grondig dooreenschudt. Eten geeft dan een gevoel van veiligheid, zodat er steeds meer wordt gegeten.

Uiteindelijk belanden we dus in een situatie waarin er duidelijk van boulemie kan worden gesproken. Eetstoornissen als boulemie kan zich op verschillende manieren manifesteren, met één van de meest bekende vormen het opnieuw uitbraken van het voedsel. Vreemd genoeg krijgen boulemielijders een goed gevoel wanneer ze hun eten hebben uitgebraakt. Dat hoeft echter niet altijd het geval te zijn.

De oorzaken van eetproblemen kunnen erg uiteenlopend zijn, de gevolgen zijn dat eveneens. Sommige vrouwen (bij mannen komen deze aandoeningen minder vaak voor) schamen zich voor eetstoornissen zoals boulemie, Anorexia Nervosa enzovoort en voor de symptomen er van. Ze voelen zich schuldig wegens hun gewicht en zo wordt een cyclus in gang gezet die maar moeilijk kan worden gestopt. We kunnen er niet genoeg op hameren dat in geval van problemen met eten er zo snel mogelijk medische hulp moet worden ingeroepen.

Syndicatie