Scampi’s helpen ons beenderstelsel versterken

Scampi’s helpen ons beenderstelsel versterken

Vitamine B-12 is mee verantwoordelijk voor een sterk beenderstelsel

Voorkomen is in de medische wetenschap, zoals overal elders trouwens, beter dan genezen. Bij het voorkomen van ziektes en aandoeningen speelt uiteraard de voeding een belangrijke rol. Wie goed op zijn voeding let, zal in veel gevallen kunnen voorkomen dat hij of zij een aantal aandoeningen oploopt. Uiteraard heeft het geen zin om illusies te koesteren: het eeuwig leven zal voorlopig onbereikbaar blijven.

Maar een gezonde voeding kan wel de doktersrekening helpen drukken en dat is in ieder geval mooi meegenomen. Bovendien kan het volgen van een gezondsheidsdieet ook nog eens veel effectiever zijn dan een behandeling ondergaan, want wie ooit zwaar ziek is geweest loopt de kans om nooit meer de oude te worden. Waar het eigenlijk op aankomt, is om de belangrijke chemicaliën binnen te krijgen die de gezondheid verbeteren, maar die ons ook helpen om energie op te doen en een geluksgevoel te geven.

Scampi’s helpen ons beenderstelsel versterken, van alle voedingsstoffen worden deze zeevruchten zelfs bij de beste beschermers van ons beenderstel gerekend. Dat heeft niet te maken met de aanwezigheid van een kraakschild onder hun lichaam, want dat schild wordt bij de consumptie toch verwijderd. Het is wel degelijk het lichaam van het dier dat er toe doet, meer bepaald omdat het een goede bron van vitamines is.

Vitamine B-12 is mee verantwoordelijk voor een sterk beenderstelsel en scampi’s zijn rijk aan deze vitamine die belangrijk is voor de aanmaak van nieuwe cellen. Scampi’s zijn tevens een belangrijke bron van vitamine D, die eveneens essentieel zijn voor een goed beenderstelstel.