Hebben alternatieve behandelingswijzen voor boulemie of vraatzucht enig nut of zin?

Hebben alternatieve behandelingswijzen voor boulemie of vraatzucht enig nut of zin?

Meeste alternatieve behandelingswijzen voor boulemie of vraatzucht pakken kern probleem niet aan

Hebben alternatieve behandelingswijzen voor boulemie of vraatzucht enig nut of zin?, is een vraag die vaak aan dokters worden gesteld. Het antwoord op die vraag is enigszins tweeslachtig. Die alternatieve behandelingswijzen gaan meestal wel de stress verbonden aan de aandoening doen afnemen, wat op zich al een pluspunt is. Maar meestal volstaan ze op zich niet om een definitieve oplossing aan te reiken.

De meeste alternatieve behandelingswijzen voor boulemie of vraatzucht pakken namelijk de kern van het probleem niet aan. Belangrijk is in ieder geval dat er beroep wordt gedaan op mensen die al heel wat ervaring met eetstoornissen hebben opgestoken. Verwittig ook in ieder geval de behandelende geneesheer dat de aandoening (complementair) op een andere manier zal worden behandeld.

Wat kunnen die alternatieve behandelingswijzen voor boulemie of vraatzucht zijn? Het aanbod is heel uitgebreid, maar sterk verspreid zijn yoga, tai chi, qigong en verschillende vormen van dansexpressie. Ze kunnen in ieder geval de patiënten helpen met het overwinnen van de problemen die ze rond het eigen lichaam hebben. Daarmee zal echter nog geen oplossing zijn gevonden voor de overdreven neiging tot eten die de patiënten hebben, deze problemen moeten op een andere manier worden aangepakt.

Syndicatie