Border line patiënten kunnen via onweerstaanbare koopdrang tijdelijke geluksmomenten zoeken

Border line patiënten kunnen via onweerstaanbare koopdrang tijdelijke geluksmomenten zoeken

Bezit van de zaak is vaak einde van het vermaak, zo wil het spreekwoord

Border line patiënten vertonen een breed spectrum van symptomen, die soms zelfs in de tijd kunnen verschillen. Eenzelfde iemand kan bijvoorbeeld tijdens een bepaalde periode last hebben van bepaalde symptomen, waarna die weer (tijdelijk) kunnen verdwijnen. Het spectrum aan mogelijke symptomen is zo uitgebreid dat het quasi onmogelijk is om er een volledige opsomming van te geven.

Border line patiënten kunnen via een onweerstaanbare vorm van koopdrang tijdelijke geluksmomenten zoeken. Dat geldt op de eerste plaats voor vrouwen die aan de aandoening lijden en die zich letterlijk blut kunnen kopen aan kleren. Dat betekent dat de omgeving zich moet bewust zijn van dit gevaar. De kredietkaart van de patiënt(e) moet met andere woorden goed in de gaten worden gehouden. Soms zijn border line patiënten echter bijzonder handig in het maskeren van hun koopgedrag, zodat hun omgeving misleid wordt.

Maakt het kopen van dingen border line patiënten daadwerkelijk gelukkig? Bezit van de zaak is vaak einde van het vermaak, zo wil het spreekwoord. Inderdaad zal een kortstondig gevoel van geluk snel weer overgaan. De ervaring van dat kortstondig geluk zal echter naar meer smaken, zodat we letterlijk in een spiraal van kopen en opnieuw kopen kunnen belanden. Het is uiteraard belangrijk dat deze spiraal tijdig wordt doorbroken. Sommige border line patiënten kunnen zich via hun koopgedrag letterlijk uitkleden tot op hun naakte huid.