Herstelkansen Anorexia Nervosa patiënten groter in goed georganiseerde omgeving

Herstelkansen Anorexia Nervosa patiënten groter in goed georganiseerde omgeving

Chaos kan het lot van Anorexia Nervosa patiënten nog bemoeilijken

Anorexia Nervosa kan iemands leven grondig dooreenschudden, maar ook de familieleden gaan er onder te lijden hebben. Goede raad is in zo’n geval duur, want leren omgaan met deze aandoening is niet zo makkelijk. Het eerste advies dat we familie, geliefden en vrienden kunnen geven, is om zich zo goed mogelijk te informeren over de ziekte. Dat zal het in iedereen makkelijker maken om de problemen te begrijpen waar de patiënten mee geconfronteerd worden.

In een volgende fase kan de omgeving ook een belangrijke rol spelen in het herstelrproces. De herstelkansen van Anorexia Nervosa patiënten zijn groter in een georganiseerde omgeving, zodat iedereen er belang bij heeft dat een dergelijke omgeving ook daadwerkelijk beschikbaar wordt gesteld. Het alternatief is namelijk benijdenswaardig. 

Chaos kan het lot van Anorexia Nervosa patiënten inderdaad nog bemoeilijken. Om dergelijke chaos te vermijden, lijkt het verstandig om beroep te doen op professionele hulpverleners. Die zijn er ruim voldoende beschikbaar en kunnen de impact van de aandoening op de familiale omstandigheden gevoelig reduceren. Therapeuten kunnen ook aanleren hoe de familieleden elkaar kunnen ondersteunen bij het opvangen van de problemen.