Hou in geval van het vermoeden van eetstoornissen een dagboek bij

Hou in geval van het vermoeden van eetstoornissen een dagboek bij

Vermeld duidelijk wat je eet en hoe je je daarna voelt

Steeds vaker worden dokters geconfronteerd met (vooral) jonge meisjes met eetstoornissen zoals boulemie, Anorexia Nervosa enzovoort. Het probleem is algemeen bekend: op een bepaald moment denk je dat je niet het juiste figuur bent. De logische stap is dan het volgen van een dieet, maar daar ga je dan een stapje te ver mee. Het gevolg is een eetstoornis die de gezondheid ernstig kan schaden.

Hoe kan de vicieuze cirkel van steeds minder eten worden doorbroken? Belangrijk is op de eerste plaats dat je op elk moment bewust van je eigen situatie. Hou in geval van het vermoeden van eetstoornissen een dagboek bij, waarin je eetgewoonten duidelijk en dag na dag worden aangegeven. Het opduiken van mogelijke eetstoornissen zoals boulemie, Anorexia Nervosa enzovoort zal op die manier veel makkelijker gedecteerd kunnen worden.

Vermeld duidelijk telkens wat je eet en hoe je je daarna voelt. Het opduiken van schuldgevoelens na een maaltijd die op zich heel onschuldig was, kan een eerste indicatie vormen van het opduiken van eetstoornissen zoals boulemie, Anorexia Nervosa enzovoort. Onregelmatigheden die vaker opduiken, kunnen een belangrijk waarschuwingssignaal geven.

Syndicatie