Kan ik afvallen door het drinken van thee?

Kan ik afvallen door het drinken van thee?

Aan sommige kruidenthees wordt een afslankende werking toegeschreven

Er zijn waarschijnlijk weinig medische onderwerpen die zo druk worden besproken als het gewicht. Sommige mensen zouden alles doen om toch maar enkele pondjes minder te wegen. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. We moeten ook nog eten om gezond te blijven en soms is dat eten er iets te veel aan. Het spreekwoord zegt niet voor niets dat elk pondje door het mondje gaat.

Lekkerbekken staan dus voor een verschroeiende keuze: toegeven aan de drang om lekker en veel te eten of er slank uitzien. Het spreekt vanzelf dat ieder voor zich die keuze moet maken. Het heeft weinig zin om te zeuren over extra gewicht wanneer je enkele weken per maand in een sterrenrestaurant de benen onder de tafel gaat steken.

Vaak wordt als compensatie voor een gezonde (?) eetlust uitgekeken naar middeltjes die de extra kilo’s weer kunnen doen verdwijnen. Succes kan in deze materie echter niet gegarandeerd worden. Van sommige middelen wordt beweerd dat ze het gewicht onder controle kunnen houden, zonder dat effectief bewezen is dat dit ook daadwerkelijk gebeurt. Vaak is het moeilijk om in de hele discussie over het gewicht tussen het bos de bomen nog te zien.

Kan ik afvallen door het drinken van thee?, is bijvoorbeeld een vraag die ons vaak wordt gesteld. De vraag stellen is echter makkelijker dan het antwoord geven. Thee is op zich geen drankje dat de kilo’s doet verdwijnen, zeker niet wanneer er koekjes of allerlei ander lekkers bij wordt genuttigd. Dat lekkers zal in ieder geval meer calorieën toevoegen dat de thee doet verdwijnen.

Aan sommige kruidenthees wordt een afslankende werking toegeschreven, maar overtuigende wetenschappelijke bewijzen dat dit inderdaad het geval is ontbreken voorlopig. Van bepaalde soorten thee wordt gezegd dat ze de vetverbranding in de hand werken, maar ook hier moeten we eerlijkheidshalve toegeven dat het niet zeker is dat dit inderdaad gebeurt.

Syndicatie