Omega 3-vetzuren supplementen: zwangere vrouwen en kinderen raadplegen bij voorkeur dokter

Omega 3-vetzuren supplementen: zwangere vrouwen en kinderen raadplegen bij voorkeur dokter

Maak u geen zorgen over het kwikgehalte bij Omega 3-vetzuren supplementen

Het gebruik van Omega 3-vetzuren wordt door de medische wetenschap van harte aanbevolen. Het verhaal is bekend: de eskimo’s (maar ook de Japanners) die veel rauwe vis eten, hebben veel minder last van hart- en vaatziekten. Inderdaad, die rauwe vis bevat veel Omega 3-vetzuren. Onze voeding is minder rijk aan deze zuren, maar via supplementen kunnen we daar iets aan doen.

Is het gebruik van Omega 3-vetzuren volledig veilig? Volgens de medische wetenschap wel, er zijn tot dusver alleen neveneffecten van beperkte aard aangetoond. Niets om u zorgen over te maken, als we de medische pers mogen geloven. Toch geldt dat zwangere vrouwen en kinderen bij voorkeur hun dokter raadplegen alvorens supplementen Omega 3-vetzuren in te nemen. Die dokter zal u van een aangepast advies voorzien.

Maak u ook geen zorgen over het kwikgehalte bij Omega 3-vetzuren supplementen. Sommige mensen zijn bezorgd over de kwik die bijvoorbeeld visolie bevat. Het is inderdaad zo dat sommige vissoorten te veel kwik bevatten, maar dat probleem stelt zich in veel mindere mate bij visolie in supplementen. Gewoonlijk wordt visolie gemaakt van vissen met een laag kwikgehalte. Dat kwikgehalte wordt met andere woorden voordien onderzocht. Het kan natuurlijk echter nooit kwaad om even te checken hoe het zit met het kwikgehalte in supplementen, voorkomen blijft altijd beter dan genezen.  

Syndicatie