Vlees kan de haargroei bevorderen, geloof of geloof het niet

Vlees kan de haargroei bevorderen, geloof of geloof het niet

Vlees is vooral rijk aan zink

Voorkomen is in de medische wetenschap, zoals overal elders trouwens, beter dan genezen. Bij het voorkomen van ziektes en aandoeningen speelt uiteraard de voeding een belangrijke rol. Wie goed op zijn voeding let, zal in veel gevallen kunnen voorkomen dat hij of zij een aantal aandoeningen oploopt. Uiteraard heeft het geen zin om illusies te koesteren: het eeuwig leven zal voorlopig onbereikbaar blijven.

Maar een gezonde voeding kan wel de doktersrekening helpen drukken en dat is in ieder geval mooi meegenomen. Bovendien kan het volgen van een gezondsheidsdieet ook nog eens veel effectiever zijn dan een behandeling ondergaan, want wie ooit zwaar ziek is geweest loopt de kans om nooit meer de oude te worden. Waar het eigenlijk op aankomt, is om de belangrijke chemicaliën binnen te krijgen die de gezondheid verbeteren, maar die ons ook helpen om energie op te doen en een geluksgevoel te geven.

Vlees kan de haargroei bevorderen, geloof of geloof het niet. De medische wetenschap doet nog steeds onderzoek over de verband tussen haargroei en vrees,  maar er zijn duidelijke aanwijzigingen dat dit verband er wel degelijk is. Vlees bevat namelijk voedingsstoffen die de haargroei bevordere. Opgelet, dat betekent niet dat grote vleeseters ook automatisch een weelderige haardos zullen ontwikkelen.

Er spelen namelijk ook andere factoren een rol in het verhaal. Vlees is vooral rijk aan zink, wat de groei van het haar en de vervanging van afgestorven haren afremt. Daarnaast voorkomt zink ook haarverlies. We hoeven waarschijnlijk niet op te merken dat er ook nadelen zijn verbonden aan het eten van veel vlees, vlees kan namelijk ook kankerverwekkend zijn. Daarom blijft voorzichtigheid geboden.

Syndicatie