Is een eerstegraadsverbranding van de huid als gevolg van zonnebrand schadelijk?

Is een eerstegraadsverbranding van de huid als gevolg van zonnebrand schadelijk?

Zonnebrand moet hoe dan ook altijd worden verzorgd

De kracht van de zon mag niet worden onderschat. Wie zich blootstelt aan de zonnestralen, moet beseffen dat er serieuze schade aan de huid kan aangebracht worden. Daardoor is het noodzakelijk om zonnebrandproducten aan te brengen wanneer er een dagje strand op de agenda staat. Het kan zowel om crème, gel, olie of melk gaan.

Wie zijn voorzorgsmaatregelen niet heeft getroffen, zal daar de gevolgen van moeten dragen. Hij of zij loopt in eerste instantie het risico op een eerstegraadsverbranding, iets waar de meeste mensen zich weinig zorgen over maken. Is een eerstegraadsverbranding van de huid als gevolg van zonnebrand schadelijk? Het antwoord op deze vraag luidt ‘ja’, zeker wanneer grote delen van het lichaam verbrand zijn.

Zonnebrand moet hoe dan ook altijd worden verzorgd. De zon kan ook tweedegraadsverandering veroorzaken, met bijvoorbeeld blaren tot gevolg. Dit kan een bijzonder pijnlijk proces worden wanneer de blaarvorming zich over grote delen van het lichaam voordoet. Het kan weken duren alvorens de blaren verdwijnen. Voorkomen is in dit geval dus alleszins beter dan voorkomen.

Syndicatie