Gewoon dagelijks gebruik van mobieltje brengt weinig gevaren met zich mee

Gewoon dagelijks gebruik van mobieltje brengt weinig gevaren met zich mee

Wie zich niet veilig voelt, kan gebruik maken van een oortje of van de luidspreker

In de discussie over de al dan niet gevaarlijke straling bij het gebruik van een mobieltje, is vaak alle redelijkheid zoek. Er wordt met argumenten die alle mogelijke wetenschappelijk grond missen over en weer gesmeten. Een veelgehoorde stelling is dat de straling verbonden aan mobiel telefoneren kanker zou kunnen veroorzaken. Laten we duidelijk zijn: daar liggen tot dusver geen bewijzen voor op tafel.

Het gewoon dagelijks gebruik van mobieltje brengt waarschijnlijk weinig gevaren met zich mee, zo wordt door de wetenschap momenteel aangenomen. Dat ligt misschien – maar niet zeker – anders bij mensen die dagelijks urenlang mobiel telefoneren. Maar zelfs hiervoor ontbreekt tot dusver elk wetenschappelijk bewijs. Het is anderzijds moeilijk om aan een eventueel verband tussen mobiel telefoneren en de werking van de hersenen aan te tonen.

In de Verenigde Staten staat de discussie omtrent deze problematiek al heel wat verder. John Walls, vice president public affairs van de CTIA-The Wireless Association, verklaarde onlangs nog dat er geen risico’s zijn voor de gezondheid, op voorwaarde dat er geen overdreven gebruik wordt gemaakt van het mobieltje. Wie zich niet veilig voelt, kan eventueel gebruik maken van een oortje of van de luidspreker. Op die manier kan de grootste angst voor negatieve gevolgen van het gebruik van de mobiele telefoon worden weggenomen.

Syndicatie