Grote hoeveelheden koffie kunnen tot hallucinaties aanleiding geven

Grote hoeveelheden koffie kunnen tot hallucinaties aanleiding geven

Mensen met een hoog stressgehalte die veel koffie drinken, horen vaak dingen die er niet zijn

De discussie over de al dan niet schadelijke gevolgen van het drinken van veel koffie wordt nog altijd in volle hevigheid. Af en toe verschijnen er rond dit onderwerp interessante nieuwe studies. Die voegen meestal een steentje toe aan een bouwwerk dat waarschijnlijk wel nooit volledig af zal zijn. De vraag of koffie al dan niet schadelijk is, kan dus nog lang weerklinken.

Grote hoeveelheden koffie kunnen tot hallucinaties aanleiding geven, zo zou blijken uit een studie die werd uitgevoerd aan de Australische La Trobe University. Het onderzoek leerde dat grote hoeveelheden cafeïne het psychisch evenwicht kan verstoren. We spreken over grote hoeveelheden cafeïne vanaf vijf koppen per dag.

Mensen met een hoog stressgehalte die veel koffie drinken, horen vaak dingen die er niet zijn. De onderzoekers speelden "White Christmas" voor de deelnemers en dat op verschillende toonhoogten. Op een bepaald moment werd de deelnemers verteld dat het liedje op een toonhoogte zou worden gespeeld die voor gewone mensen moeilijk hoorbaar zou zijn. Grote koffiedrinkers bleken "White Christmas" driemaal vaker te horen dan matige koffiedrinkers.

Syndicatie