Hands-free mobiele telefoontoestellen kunnen straling met factor 10 verminderen

Hands-free mobiele telefoontoestellen kunnen straling met factor 10 verminderen

Wie de zaak niet vertrouwt, kan wat mobiele telefonie betreft beter zijn voorzorgsmaatregelen treffen

De Amerikaanse Federal Communications Commission benadrukt dat er nog altijd geen doorslaggevend bewijs is geleverd dat het veelvuldig gebruik van mobiele telefoons hersentumoren kan veroorzaken. In de pers, maar ook in de medische wereld, woedt er dit onderwerp al geruime tijd een discussie. Nochtans kan het probleem makkelijk omzeild worden.

Hands-free mobiele telefoontoestellen kunnen de straling met een factor 10 verminderen, zo blijkt uit wetenschappelijk onderzoek. Otis W. Brawley, chief medical officer bij de American Cancer Society, is van mening dat deze reductie van de elektromagnetische straling voldoende moet zijn om de risico’s op een hersentumor te reduceren. Hij wijst er overigens op dat op de meest onverwachte plaatsen elektromagnetische straling aanwezig is.

Wie de zaak niet vertrouwt, kan wat de mobiele telefonie betreft beter zijn voorzorgsmaatregelen treffen. Het gebruik van een hands-free devices kan heel wat van de kopzorgen betreffende het kankerrisico wegnemen. Toch is het zaak om niet te paniekerig te doen, alles wijst er op dat een matig gebruik van het mobieltje geen kankerverwekkend effect heeft.

Syndicatie