Helpen schijfjes tomaat om de gevolgen van zonnebrand te bestrijden?

Helpen schijfjes tomaat om de gevolgen van zonnebrand te bestrijden?

Grootmoeder weet het niet altijd beter, sommige van haar remedies zijn vast en zeker achterhaald

In het verleden was de medische wetenschap niet zo goed onderbouwd als ze dat tegenwoordig is. Dat had tot gevolg dat de mensen zich vaak moesten behelpen bij het opduiken van kwaaltjes, ook al omdat de dokter niet zo goed bereikbaar is zoals dat tegenwoordig het geval is. De volkswijsheid heeft ons met heel wat remedies opgezadeld die niet of maar gedeeltelijk werkzaam zijn.

Helpen schijfjes tomaat om de gevolgen van zonnebrand te bestrijden? Het antwoord op deze vraag moeten we voorzichtig formuleren. Het positieve is dat de verbrande huid wordt bevochtigd, wat altijd een positief effect heeft. Verder zal de invloed van de schijfjes tomaat relatief beperkt blijven, de verbrande huid zal er niet van gaan helen. Grootmoeder zal uiteraard volhouden dat dit wel zo is.

Grootmoeder weet het niet altijd beter, sommige van haar remedies zijn vast en zeker achterhaald. Veel medicijnen van nu vinden hun basis in grootmoeders medicijnkastje, maar zijn in de loop van de jaren veel verder geëvolueerd. Wees daarom selectief met wat er wel en wat er niet uit grootmoeders medicijnenkastje wordt gehaald. Schijfjes tomaat zijn op de eerste plaats lekker om te eten.

Syndicatie