Is het gevaarlijk om scheten (winden) in te houden?

Is het gevaarlijk om scheten (winden) in te houden?

Flatulentie proberen te voorkomen kan nogal wat lichamelijke ongemakken met zich meebrengen

Dat er bij het voedingsproces darmgassen worden gevormd, is eigenlijk niet meer dan de normaalste zaak in de wereld. Deze gassen, die in de vorm van scheten of winden het lichaam verlaten, bestaan uit een combinatie van ingeademde lucht en van gassen afkomstig uit de afbraak van ons voedsel. Deze gassen staat klaar om ons lichaam via de aars te verlaten.

Is het gevaarlijk om scheten (winden) in te houden?, lijkt dan een logische vraag. Gevaarlijk is misschien een te groot woord om het inhouden van scheten te omschrijven, eerder kan het woord ‘ongemakkelijk’ worden gebruikt. Die gassen zitten nu eenmaal in de darmen en zijn niet van plan daar te blijven. Wanneer ze de kans krijgen, gaan ze ons lichaam hoe dan ook verlaten.

Flatulentie proberen te voorkomen kan dus nogal wat lichamelijke ongemakken met zich meebrengen. Die ongemakken kunnen variëren van beweging in de darmen, beweging die gepaard kan gaan met geluiden die door de buitenwereld duidelijk opgevangen worden. Iedereen zal dus weten dat er ‘iets’ op komst is. In een volgende fase kan het inhouden van winden zelfs lijden tot krampen in de buik, iets wat ook allesbehalve aangenaam is. Daarom is het misschien toch maar beter om de natuur zijn beloop te laten

Syndicatie