Hoe kan u de blaas op ziekten laten testen en deze laten behandelen?

Hoe kan u de blaas op ziekten laten testen en deze laten behandelen?

Problemen met de blaas kunnen op verschillende manieren aangepakt worden

De blaas speelt een belangrijke rol in het afvoersysteem van ons lichaam, zodat het belang van een goede blaaswerking niet kan onderschat worden. Problemen met de blaas vragen dan ook een dringende ingreep. Problemen met de blaas kunnen op verschillende manieren aangepakt worden. Vervolgens zijn er ook verschillende ingrepen mogelijk.

Het testen van de blaas

    * Urine analyse: een basistest die in feite bij een veelvoud aan klachten wordt uitgevoerd. Deze test gebeurt routinematig wanneer er problemen met de blaas of de nieren opduiken. Het eerste deel van de test gebeurt met een peilstok. Worden er abnormaliteiten vastgesteld, dan komt er een microscoop aan te pas.
    * Cystoscopie: een kleine buis wordt door de pisbuis in de blaas gebracht. Via een camera kan de dokter zijn diagnose stellen en op die manier problemen met de ader behandelen.
   * Urodynamische testen: een serie van testen die steeds door de dokter worden gedaan. Die zal onder andere de urinestroom, de druk en de capaciteit van de blaas controleren. Daarnaast worden ook andere maatregelen genomen om problemen met de blaas op te lossen.

Behandeling van problemen in de blaas

Bladder Treatments
    * Cystoscopy: een kleine buis wordt door de pisbuis in de blaas gebracht. Via een camera kan de dokter zijn diagnose stellen en op die manier problemen met de ader behandelen.
    * Operatie: in geval van ernstige aandoeningen, zoals bijvoorbeeld blaaskanker, is meestal operationeel ingrijpen vereist. Sommige gevallen van incontinentie worden eveneens operationeel behandeld. Wanneer wel en wanneer niet, is afhankelijk van de aard van de aandoening.
    * Het plaatsen van een buisje in de blaas: wanneer de urinestroom wordt geblokkkeerd, kan het noodzakelijk zijn om een buisje te plaatsen om de druk in de blaas te verlichten.
    * Anti-kramp medicatie: medicijnen kunnen noodzakelijk om een oplossing te bieden voor overactiviteit van de blaas en incontinentie.
    * Kegel oefeningen: het oefenen van de sieren van het bekken (uiteraard terwijl de urinestroom wordt onderbroken) kan helpen bij het verbeteren van incontinentieproblemen.

 

Syndicatie