Kan opladen van een mobiele telefoon in de buurt van het bed schadelijk zijn?

Kan opladen van een mobiele telefoon in de buurt van het bed schadelijk zijn?

Waarschuwingen in verband met schadelijke gevolgen van opladen van mobiele telefoon zijn mogelijk voorbarig

Rondom mobiel telefoneren en de mogelijke schadelijke gevolgen daarvan is al heel wat te doen geweest. Op de eerste plaats is er de straling die van een mobiele telefoon in gebruik uitgaat. Die straling zou volgens sommige nadelige gevolgen kunnen hebben, volgens anderen dan weer niet.

Het probleem stelt zich echter ook op een andere manier. Kan het opladen van een mobiele telefoon in de buurt van het bed schadelijk zijn? De contra’s raden ten stelligste af om ’s nachts een mobiele telefoon op te laden in de buurt van het bed, vanwege mogelijke schadelijke gevolgen vanwege – opnieuw – de straling. Die straling zou met bepaald meettoestellen wel degelijk gemeten kunnen worden. Daarom wordt het advies gegeven om mobiele telefoons steeds in een andere kamer dan de slaapkamer op te laden.

Wat moeten we van dit alles denken? Waarschuwingen in verband met schadelijke gevolgen van opladen van mobiele telefoon zijn mogelijk voorbarig, niemand heeft tot dusver zwart op wit kunnen bewijzen dat de straling tijdens het opladen van een mobieltje negatieve gevolgen op de hersenen kan hebben. Wie echt op veilig wilt spelen, neemt het zekere voor het onzekere en herlaadt zijn toestelletje ergens in een andere kamer.

Syndicatie