Moet ik meer scheten of winden laten wanneer ik zwanger ben?

Moet ik meer scheten of winden laten wanneer ik zwanger ben?

Wijzigingen in onze lichaamssituatie kunnen leiden tot een verhoogde vorm van flatulentie

Iedere gezonde man of vrouw zal dagelijks een hoeveelheid winden of scheten moeten laten. Het betreft gassen die zich in ons darmstelsel hebben gevormd en die de weg naar buiten zoeken. In sommige gevallen kan flatulentie – de wetenschappelijke benaming van het verschijnsel – lastig zijn voor familie en vrienden. De reden waarom hoeven we u ongetwijfeld niet te vertellen.

In sommige gevallen kan de frequentie van de winderigheid toenemen. Moet ik meer scheten of winden laten wanneer ik zwanger ben?, zo luidt een vraag die vaak aan gynecologen worden gesteld. Inderdaad zullen zwangere vrouwen meer last hebben van flatulentie, vanwege de aanwezigheid van het ongeboren kind zal de druk op het darmstelsel toenemen.

Wijzigingen in onze lichaamssituatie kunnen met andere woorden leiden tot een verhoogde vorm van flatulentie. Dat is bijvoorbeeld ook het geval na operaties, zeker wanneer die op het darmstelsel betrekking hadden. Vrouwen die nog niet zo lang geleden moeder zijn geworden, kunnen eveneens meer last hebben van flatulentie.

Syndicatie