Strijd tegen ALS gaat onverminderd verder in een hogere versnelling

Strijd tegen ALS gaat onverminderd verder in een hogere versnelling

De ALS Liga ontplooit steeds meer activiteiten

We trappen waarschijnlijk een open deur in door te stellen dat ALS een gevreesde ziekte is en blijft. Inmiddels is dat besef doorgedrongen tot brede lagen van de bevolking, met als gevolg dat de strijd tegen ALS niet alleen onverminderd doorgaat, maar ook in een hogere versnelling wordt gevoerd. Voor de ALS Liga België is in die strijd een vooraanstaande rol weggelegd, zoals ook vorig jaar weer bleek.

ALS Liga België blikt tevreden terug op succesvol jubileumjaar De ALS Liga werd 20 jaar in 2015 en dat ging niet onopgemerkt voorbij. Dankzij de talrijke giften sloot de liga 2015 af met € 1.198.000 in het onderzoekfonds A Cure for ALS, zette 2 internationale projecten op poten, lanceerde 23 lobby-initiatieven, verrichte 1.064 interventies voor patiënten en kreeg de steun van 75 externe acties en evenementen. 2016 wordt hoopvol ingezet.

2015 begon sterk voor de ALS Liga: na de hype van de Ice Bucket Challenge, die ze in augustus met haar ambassadeurs herlanceerde, werd een subsidie van € 1 miljoen toegekend door de Vlaamse Overheid aan het internationaal onderzoek Project MinE, gesteund door Herman Van Rompuy en Simon Mignolet. De ALS Liga kon dankzij de opbrengst van € 100.366 op haar gala-avond het financiële luik hiervan afronden.

De gala-avond vond plaats op 20 juni, de dag voor Wereld ALS-dag, waarop de campagne Connection Lost gelanceerd werd. Een aangrijpende oproep van ALS-patiënten, die gevolgd werd door de online campagne Eye Click Donation, die onder andere de Bronzen Leeuw in Cannes won. In augustus sloot de liga een partnership met het transportbedrijf H.Essers, waarmee zij 14 hoogtechnologische rolstoelen volledig gratis naar haar collega-vereniging ALS/MND Association Taiwan heeft gestuurd.

 

Syndicatie