Een magisch getal wat betreft verbruikte calorieën bij het sporten bestaat niet

Een magisch getal wat betreft verbruikte calorieën bij het sporten bestaat niet

Het belang van lichaamsbeweging kan moeilijk overschat worden

We trappen waarschijnlijk een open deur in door te stellen dat regelmatige beweging een conditio sine qua non is om een goede gezondheid te garanderen. Het belang van lichaamsbeweging kan namelijk moeilijk overschat worden. Uiteindelijk komt het er eigenlijk niet op aan wat dat sporten eigenlijk inhoudt: joggen, wandelen, tennissen, zwemmen, fietsen enzovoort, er is voor ieder wel iets.

De vraag is echter hoeveel beweging vereist is. Een magisch getal wat betreft verbruikte calorieën bij het sporten bestaat niet, zoals evenmin is vastgelegd hoeveel kilometers er moeten gejogd, gezwommen of gefietst worden. Wie wil beginnen met sporten, vraagt beter eerst een onderhoud met zijn of haar dokter gaan. Deze zal na een grondig onderzoek van de gezondheid een passend advies geven.

Van twee dingen zijn we in dit leven zeker: dat we belastingen moeten betalen en dat we vroeg of laat ooit moeten sterven. Al duizenden jaren zoeken alchemisten, sjamanen, tovenaars enzovoort naar een recept dat het eeuwige leven kan garanderen, tot dusver zonder succes. De geheimen van de eeuwige jeugd zijn nog altijd niet ontrafeld en het is weinig waarschijnlijk dat dit ooit zal gebeuren.

Met lang leven wordt namelijk steeds een lang en gezond leven bedoeld, niemand droomt er van om oud en berimpeld verder te leven. Eeuwig leven lijkt onmogelijk, dus is het zaak om zo lang mogelijk zo gezond mogelijk te blijven leven. Gezondheid is een kostbaar goed, dat beseft iedereen die ooit in zijn leven ziek is geweest. Mits met een aantal factoren rekening te houden, kunnen we een steentje helpen bijdragen om lang mogelijk gezond te blijven.