Energiedrankjes kunnen een negatieve invloed hebben op ons lichaam

Energiedrankjes kunnen een negatieve invloed hebben op ons lichaam

De zaken zijn niet altijd zoals ze ons voorgespiegeld worden

Volgens nieuw wetenschappelijk onderzoek kunnen aan het drinken van energiedrankjes vaak negatieve effecten verbonden. Ze kunnen namelijk de bloeddruk verhogen en de aanleiding vormen voor hartritmestoornissen. Of met andere woorden: al deze drankjes waar zoveel wonderbaarlijks over wordt verteld, blijken in de praktijk een stuk minder goed te zijn voor onze gezondheid.

Onder andere enkele Amerikaanse energiedrankjes zijn al in opspraak gekomen wegens mogelijke gezondheidsproblemen die ze zouden veroorzaken. Op een studiedag georganiseerd door de American Heart Association werden de resultaten van een onderzoek bekendgemaakt waarbij wetenschappelijk werd aangetoond dat de consumptie van energiedrankjes invloed heeft op de bloeddruk.

Energiedrankjes kunnen dus inderdaad een negatieve invloed hebben op ons lichaam en dat heel wat mensen verbazen. De reclame doet namelijk een heel ander verhaal geloven. De zaken zijn met andere woorden niet altijd zoals ze ons voorgespiegeld worden. Sachin Shah, auteur van de studie en assistant professor aan de University of the Pacific in California, liet dan ook een duidelijke waarschuwing horen.

Met name de link naar een verhoogde bloeddruk is in de ogen van Shah zorgwekkend. Hij dringt er bovendien op aan om meer onderzoek te doen naar de link met hartritmestoornissen. In ieder geval kunnen de mensen met hartproblemen beter voorzichtig omspringen met energiedrankjes. Voorkomen is ook in dit geval beter dan genezen. Vanzelfsprekend kan niets worden verkeerd worden gezegd van een gelimiteerd gebruik. Overdaad schaadt echter ook in dit geval.

Syndicatie