Agressieve waarschuwingssignalen op pakjes sigaretten hebben wel degelijk een afschrikkend effect

Agressieve waarschuwingssignalen op pakjes sigaretten hebben wel degelijk een afschrikkend effect

Ongeveer een kwart van de rokers overweegt te stoppen als gevolg van aanbrengen van nieuwe waarschuwingen op sigarettenpakjes

In de Verenigde Staten heeft de Food and Drug Administration een nieuwe aanval tegen het roken opgestart. Op sigarettenpakjes verschijnen nu advertenties die waarschuwen tegen de gevaren van het roken en die ongeveer de helft van het pakje in beslag nemen, zowel aan de voor- als aan de achterzijde. Er wordt onder andere een foto een moeder weergegeven die haar kind rook in het gezicht blaast.

Agressieve waarschuwingssignalen op pakjes sigaretten hebben wel degelijk een afschrikkend effect, zo blijkt. De Food and Drug Administration doet echter een extra inspanning omdat het aantal Amerikanen dat stopt met roken is stilgevallen. Ongeveer 20% van de Amerikanen is een getrouwe roker, een percentage dat nu al sinds enkele jaren ongewijzigd is gebleven.

Ongeveer een kwart van de rokers overweegt te stoppen als gevolg van aanbrengen van nieuwe waarschuwingen op sigarettenpakjes. Die waarschuwingen zijn dan ook bijzonder duidelijk: een stervende man, beschadigde longen enzovoort. De Food and Drug Administration brengt in totaal via negen afbeeldingen de schadelijke gevolgen van roken in beeld, in de hoop dat opnieuw meer Amerikanen het roken gaan laten.

 

Syndicatie