Vitamine D supplementen kunnen de risico’s op kanker met meer dan driekwart reduceren

Vitamine D supplementen kunnen de risico’s op kanker met meer dan driekwart reduceren

Het eten van zalm, sardines, paddestoelen enzovoort versterkt de weerstand tegen kanker

Regelmatig verdwijnen er nieuwe studies over de positieve effecten van vitamine D op ons lichaam. Blijkt dat deze vorm van vitamines nog veel gezonder is dan iedereen had gedacht. Dat blijkt uit een wetenschappelijke studie waarvan de resultaten gepubliceerd werden in het American Journal of Clinical Nutrition. Vitamine D heeft heel wat goeds te bieden, maar nieuw is dat het ingezet kan worden in de strijd tegen kanker.

Vitamine D supplementen kunnen de risico’s op kanker met meer dan driekwart reduceren, zo blijkt uit het artikel verschenen in het American Journal of Clinical Nutrition. Het eten van zalm, sardines, paddestoelen enzovoort, voedingsproducten die veel vitamines D bevatten versterkt de weerstand tegen kanker. Wie het dieet echter elke dag aanvult met 1.000 IU vitamin D zouden volgens de studie maar liefst 77% minder kansen op kanker hebben.

Naarmate de wetenschap steeds meer vooruitgang boekt, wordt steeds duidelijker dat kanker als ziektebeeld veel ingewikkelder is dan algemeen wordt aangenomen. De bewijzen worden steeds sterker dat elke vorm van kanker anders is en zodoende ook telkens op een andere manier moet aangepakt worden. Maar voorlopig levert de medische wetenschap nog een achterhoedegevecht, in zoverre dat we kanker alleen maar bestrijden.

De volgende stap moet echter de preventie van kanker zijn. Kanker helemaal voorkomen, is uiteraard uitgesloten. Mits het in acht houden van een aantal maatregelen kunnen de kankergevallen drastisch gereduceerd worden. Over een periode van 16 jaar zou het mogelijk zijn om de gevallen van kanker te halveren. De zaken die u daarvoor moet doen of laten, zijn helemaal niet zo zwaar om te doen of laten.