Anti-oxidanten zijn noodzakelijk voor goede werking afweersysteem

Anti-oxidanten zijn noodzakelijk voor goede werking afweersysteem

Anti-oxidanten kunnen in heel wat voedingsproducten aangetroffen worden

Eén van de beste manieren om het afweersysteem te versterken is om extra aandacht aan de voeding te besteden. Op die manier kunnen bijvoorbeeld griep, verkoudheden enzovoort bestreden worden. Bij de voeding is het erg belangrijk dat we voldoende anti-oxidanten binnenkrijgen.

Anti-oxidanten zijn namelijk noodzakelijk voor een goede werking van ons afweersysteem. Wie een zo goed mogelijk uitgebouwd afweersysteem wil uitbouwen, kijkt beter goed uit wat hij in de winkel in zijn of haar karretje legt. Anti-oxidanten kunnen in heel wat voedingsproducten aangetroffen worden, maar het komt er op aan te weten welke.

Een dieet dat rijk is aan fruit en groenten levert een rijke oogst aan anti-oxidanten op, alles wat uit te tuin komt is rijk aan deze stoffen. Maar wat zijn eigenlijk die fameuze anti-oxidanten? Het betreft producten zoals vitamines, mineralen en andere voedingsproducten die de lichaamscellen helpen herstellen van de schade aangericht door vrije radicalen. Over die vrije radicalen is in de medische wereld het laatste woord nog niet gevallen. Vermoedelijk spelen ze een rol bij heel wat ziekten en aandoeningen.

Syndicatie