Antioxidanten maken koffie tot een gezonde drank

Antioxidanten maken koffie tot een gezonde drank

Invloed van koffie op onze gezondheid kan groter zijn dan eerst was gedacht

Is koffie al dan niet gezond? Een aantal recent verschenen rapporten lijken elkaar op dat vlak tegen te spreken. Misschien moet de stelling genuanceerd worden en zijn er zowel goede als slechte gevolgen verbonden aan de consumptie van deze zo populaire drank. Nieuw onderzoek wijst echter uit dat koffie toch wel eens gezonder zou kunnen zijn dan algemeen wordt aangenomen.

Antioxidanten maken koffie tot een gezonde drank, zo blijkt uit een studie uitgevoerd aan de Universidad Autnoma Metropolitana-Iztapalapa in Mexico. Deze antioxidanten kunnen bijzonder nuttig zijn in de strijd tegen vrije radicalen, stoffen die allerlei schadelijke ziekten veroorzaken. Uiteraard worden deze stoffen aangetroffen in cafeïne, de werkzame stof in koffie.

De invloed van koffie op onze gezondheid kan dus groter zijn dan eerst was gedacht. Onderzoeker Jorge Rafael Leon-Carmona voerde heel wat onderzoek uit rond de interactie van antioxidanten op de vrije radicalen. De antioxidantaen in cafeïne zouden het menselijk lichaam beschermen tegen het ziekteverwekkend effect van de vrije radicalen. Jorge Rafael Leon-Carmona is daarom een duidelijke voorstander van de consumptie van koffie.

Syndicatie