Berkensap stimuleert de vochtafdrijving

Berkensap stimuleert de vochtafdrijving

Alternatieve geneeskunde maakt veel gebruik van berkensap

In de lente worden vaak inkervingen gemaakt in berkenbomen, met de bedoeling om het sap van de bomen op te vangen. In de oudheid was al bekend dat berkensap bepaalde medische eigenschappen had, waaronder vochtafdrijving. Dat berkensap al duizenden jaren wordt gebruikt, heeft uiteraard te maken met de brede verspreiding van deze boom. Hij komt bijna overal voor, onder andere ook op schrale gronden.

Berkensap stimuleert inderdaad de vochtafdrijving. Het drinken van berkensap is echter niet echt smakelijk, zodat er alternatieve oplossingen werden bedacht. Arkocaps heeft bijvoorbeeld capsules in de handel, die gemaakt zijn op basis van berkensap. Deze capsules vormen een waardig alternatief voor het sap zelf, ze worden voor tal van aandoeningen gebruikt. 

De alternatieve geneeskunde maakt veel gebruik van berkensap, maar ze sijpelen ook regelmatig door in de gewone geneeskunde. Capsules op basis van berkensap hebben een bloedzuiverend effect en worden daarom voor tal van aandoeningen gebruikt. Arkocaps adviseert de inname van 2 capsules ’s morgens en ’s avonds, maar geeft daarbij het advies om de aanbevolen hoeveelheid niet te overschrijden. Bij zwangerschap en borstvoeding wordt het gebruik van capsules op basis van berkensap ontraden.

Syndicatie