Blaren van beredruif kunnen urineproblemen helpen genezen

Blaren van beredruif kunnen urineproblemen helpen genezen

Opgelet, supplementen van beredrijf kunnen de urine kleuren

Er zijn heel wat planten en struiken waar medicinale werkingen aan worden toegeschreven. Van in de oudheid was dat al het geval met beredruif, een immergroene struik die naar verluidt bacteriën in de urine zou kunnen uitschakelen. De blaren van de beredruif, die rode bessen draagt, kunnen urineproblemen helpen genezen mits ze bewerkt zijn.

Arkopharma heeft capsules op basis van beredruif op de markt, die onder andere aangewend kunnen worden voor urineongemakken. Zoals bij de meeste supplementen op basis van planten het geval is, wordt inname van beredruif in geval van borstvoeding en zwangerschap afgeraden. Opgelet, supplementen van beredrijf kunnen ook de urine kleuren. Het lijkt ons toch niet onverstandig op supplementen van beredruif steeds in overleg met de huisarts te gebruiken.

De producent van de supplementen adviseert om de beredruif-capsules niet te combieren met preparaten op basis van vitamine C, zure vruchten en/of zure dranken. De hoeveelheid capsules die moet worden gebruikt, is afhankelijk van de aard van de kwaal. Arkopharma raadt gebruikers aan om de aanbevolen dagelijkse dosis niet te overschrijden.

Syndicatie