Gastro-intestinale aandoeningen (GI aandoeningen) verhelpen met omega-3 vetzuren

Gastro-intestinale aandoeningen (GI aandoeningen) verhelpen met omega-3 vetzuren

Omega-3 vetzuren zijn een welgekomen aanvulling op het dieet bij autisme

Autisme of storingen uit het autistisch spectrum gaan nogal eens gepaard met gastro-intestinale aandoeningen (GI aandoeningen). Die kunnen worden verholpen door het volgen van een aangepast dieet, met onder andere voldoende aandacht voor omega3-vetzuren. Daarnaast lijkt een zo gezond mogelijk dieet aangewezen.

Omega-3 vetzuren zijn inderdaad een welgekomen aanvulling op het dieet bij autisme. Daarnaast komt het er op aan om zo veel mogelijk onnatuurlijke voedingsingrediënten te vermijden. Kinderen met autisme of met storingen uit het autistisch spectrum zijn gebaat bij een organisch dieet, dat makkelijk te verteren is vanwege het ontbreken van toxische stoffen.

Omega-3 vetzuren staan bekend als ‘goede' vetten en kunnen de risico's op onstekingen reduceren. In aanmerking voor een dieet gerelateerd aan autisme of aan storingen uit het autistisch spectrum komen zalm, levertraan of kwikvrije voedingssupplementen. Er zijn uiteraard ook nog andere bronnen van omega-3 vetzuren, maar raadpleeg toch beter een dokter alvorens daarmee te beginnen te experimenteren.

Syndicatie