Gluten- en casinevrij dieet kan symptomen autisme helpen verlichten

Gluten- en casinevrij dieet kan symptomen autisme helpen verlichten

Verwijdering van deze proteïnen uit dieet kan succesvol zijn in geval van autisme en de autismespectrumstoornis (ASD)

Tegenwoordig zijn er dokters die kinderen met autisme en de autismespectrumstoornis (ASD) een speciaal dieet voorschrijven. Dat dieet is niet meteen bedoeld om de aandoening zelf te behandelen, maar kan wel een aantal symptomen die samengaan met autisme helpen verlichten. Die symptomen kunnen zeer verscheiden zijn en gaan van problemen met de stoelgang, spijsverteringsstoornissen enzovoort.

Een gluten- en casinevrij dieet kan bijvoorbeeld de symptomen van autisme helpen verlichten. Casëine is een vorm van proteïne die onder andere voorkomt in melkproducten. Het bannen van gluten uit de voeding kan onder andere met zich meebrengen dat een aantal graansoorten uit het dieet van het kind met autisme en/of de autismespectrumstoornis (ASD) wordt verbannen.

Verwijdering van deze proteïnen uit het dieet van het kind kan succesvol zijn in geval van autisme en de autismespectrumstoornis (ASD), hoewel volledig succes in deze materie uiteraard niet gegarandeerd kan worden. Studies geven echter aan dat de kansen op een verbetering vrij goed liggen. In overleg met de dokter kan worden vastgesteld of het gluten- en casinevrij dieet wordt aangevuld moet voedingssupplementen. In sommige gevallen zal dat nodig zijn, in anderen niet.

Syndicatie