Kan koffie ontstekingen helpen voorkomen?

Kan koffie ontstekingen helpen voorkomen?

Het drinken van koffie kan het lichaam gevoeliger maken voor insuline

Koffie doet de kansen op een beroerte of trombose bij vrouwen afnemen, zo blijkt uit een recent verschenen wetenschappelijk rapport. Eigenlijk roept het rapport meer vragen op dan dat het antwoorden geeft. Op de eerste plaats deed koffie alleen bij beperkte hoeveelheden de risico’s op een hersenbloeding afnemen. Enkele kopjes per dag zouden een positief effect hebben, grotere hoeveelheden zouden geen extra positief effect geven.

Kan koffie ontstekingen helpen voorkomen?, dat is de vraag die nu wordt gesteld. Susanna C. Larsson, hoofdonderzoeker bij het National Institute of Environmental Medicine of the Karolinska Institute in Stockholm, is van mening dat er in ieder geval verder onderzoek noodzakelijk is. Het is namelijk nog wat vroeg om al verregaande conclusies te trekken. Het is namelijk allesbehalve duidelijk waarom koffie de risico’s op een herenbloeding zou doen afnemen.

Het drinken van koffie kan het lichaam gevoeliger maken voor insuline, zo luidt één van de mogelijke veronderstellingen. Anderzijds zouden vrouwen die geen koffie drinken aan een of andere onbekende factor worden blootgesteld. Het fenomeen wordt namelijk hoofdzakelijk bij vrouwen vastgesteld, wat op zichzelf ook weer te denken geeft. We stellen voor dat het onderzoek nu ook eens bij mannen wordt herhaald. Benieuwd of dit onderzoek dezelfde resultaten gaat opleveren.

Syndicatie