Magnesium helpt ons afweersysteem onderhouden

Magnesium helpt ons afweersysteem onderhouden

Magnesium speelt een rol in tal van lichaamsprocessen

De meeste mensen weten niet zo heel veel over de rol van magnesium in het process dat ons lichaam gezond houdt. Nochtans is deze stof bij tal van lichaamsprocessen betrokken. Magnesium versterkt onder andere ons beenderstelsel, in samenwerking met onder andere kalk. Het is dus niet zo dat alleen kalk ons beenderstelsel onderhoudt.

Magnesium helpt daarnaast ons afweersysteem onderhouden, maar speelt eveneens een belangrijke rol bij het goed functioneren van hart, spieren en zenuwen. Over de werking van magnesium is veel nog niet geweten, wel is duidelijk dat deze stof noodzakelijk is voor het onderhoud van ons lichaam.

De aanbevolen hoeveelheden magnesium verschillen naargelang van de ouderdom en de leeftijd. Voor vrouwen tussen 19 en 30 geldt een ideale hoeveelheid van 310 milligram per dag, boven 31 jaar wordt dat 320 milligram. Bij mannen ligt de ideale hoeveelheid wat hoger: 400 milligram per dag tussen 19 en 30, 420 milligram vanaf de leeftijd van 31 jaar. Goede bronnen van magnesium zijn onder andere zemelen, heilbot, amandelen, noten enzovoort.

Syndicatie