Omega 3-vetzuren supplementen kunnen bloed verdunnen, maar wees daar niet bezorgd over

Omega 3-vetzuren supplementen kunnen bloed verdunnen, maar wees daar niet bezorgd over

Toch is het altijd beter om een dokter te raadplegen voor wie een dosis van meer dan 1 tot 2 gram Omega 3-vetzuren per dag inneemt

Omega 3-vetzuren zijn tegenwoordig razendpopulair. Over hun positief effect is in de vakpers al heel wat verschenen, niemand twijfelt er aan dat ze onder andere hart- en vaatziekten helpen voorkomen. Bovendien hebben we eerder al aangegeven dat de neveneffecten verbonden aan de inname van Omega 3-vetzuren eigenlijk te verwaarlozen zijn.

Toch is er nog iets dat moet worden vermeld. Omega 3-vetzuren supplementen kunnen namelijk het bloed verdunnen, maar in een beperkte mate. Het effect is volgens de medische wetenschap verwaarloosbaar, zodat er geen sprake is van iets waar we bezorgd over moeten zijn. Voorkomen is echter steeds beter dan genezen, zeker in de medische wereld.

Daarom is het altijd beter om een dokter te raadplegen voor wie een dosis van meer dan 1 tot 2 gram Omega 3-vetzuren per dag inneemt. Het is bovendien de vraag of het wel zin heeft om deze supplementen in echt grote hoeveelheden te nemen. Algemeen geldt ook het advies dat wie sommige medicijnen inneemt, eveneens voorzichtig moet omspringen met supplementen Omega 3-vetzuren. Uw dokter zal u zeggen welke geneesmiddelen tot enige voorzichtigheid oproepen. Dat geldt onder andere voor aspirine, bloedverdunners enzovoort. Die hoeven niet noodzakelijk negatieve effecten te hebben in combinatie met Omega 3-vetzuren, maar het blijft toch opletten geblazen.

Syndicatie