Omega 3-vetzuren zijn gezond, neveneffecten blijven zeer beperkt

Omega 3-vetzuren zijn gezond, neveneffecten blijven zeer beperkt

Te grote inname van supplementen Omega 3-vetzuren kan misselijkheid, diarree en ‘visadem’ veroorzaken

Iedereen heeft de mond vol van de positieve effecten van Omega 3-vetzuren. Die lof is volledig terecht, want supplementen van deze vetzuren kunnen de gezondheid in positieve zin beantwoorden. Een logische vraag is dan de volgende: zijn er helemaal geen neveneffecten verbonden aan de inname van Omega 3-vetzuren. Op dat vlak hebben we goede nieuws te melden.

Omega 3-vetzuren zijn zeer gezond, de neveneffecten blijven volgens wetenschappelijk onderzoek zeer beperkt. Toch geldt ook in dit geval dat overdaad schaadt. Een te grote inname van supplementen Omega 3-vetzuren kan misselijkheid, diarree en ‘visadem’ veroorzaken. Die ‘visadem’ moet bovendien met een korrel zout worden genomen, niet bij iedereen zal de adem gaan ruiken na de inname van supplementen.

De conclusie van de wetenschap is dan ook duidelijk: Omega 3-vetzuren zijn erg veilig, wie regelmatig deze supplementen inneemt mag op beide oren slapen. Bovendien zijn er mogelijk nog positieve gevolgen van de inname van deze supplementen die we niet kennen. Vergeet niet dat Omega 3-vetzuren enkele tientallen jaren geleden nog vrijwel onbekend waren.

Syndicatie