Opgelet met kaneel als voedingssupplement bij zwangere vrouwen

Opgelet met kaneel als voedingssupplement bij zwangere vrouwen

Kaneel kan interacties met andere medicijnen uitlokken

Regelmatig wordt gewaarschuwd voor een te hoge inname van kaneel, bijvoorbeeld in de vorm van voedingssupplementen. Deze specerij zou in grote dosissen bepaalde toxische effecten hebben, zonder dat echt duidelijk is wat die zijn en hoe die veroorzaakt hebben. Het zal duidelijk zijn dat ook in het geval van kaneel overdaad schaadt.

Opgelet met kaneel als voedingssupplement bij zwangere vrouwen!, zo luidt een advies van de medische wereld. Ook vrouwen die borstvoeding geven, moeten extra op de hoede zijn. Kaneel verlaagt het suikergehalte in het bloed, zodat vooral mensen met diabetes voorzichtig moete zijn met de inname van extra supplementen van deze stof. Ook in geval van bepaalde vormen van kanker die worden beïnvloed door de hormonenniveaus - zoals bij borstkanker - wordt kaneel beter worden vermeden.

Kaneel kan bovendien interacties met andere medicijnen uitlokken, wat betekent dat mensen die antibiotica, medicijnen tegen diabetes, bloedverdunners, geneesmiddelen voor de bestrijding van hart- en vaatziekten moeten innemen extra op hun hoede moeten zijn. Voorlopig is nog niet bewezen dat kaneel echt veilig is, zodat extra voorzorgsmaatregelen alvast geen overbodige luxe zijn. Voorkomen is ook in dit geval beter dan genezen.

Syndicatie