Supplementen bevattende bamboe helpen beenderstelsel versterken

Supplementen bevattende bamboe helpen beenderstelsel versterken

Bamboe is rijk aan allerhande mineralen

Osteoporose is een gevreesde ziekte, die vooral vrouwen na de menopauze treft. Het probleem is bekend: het beenderstelsel wordt brozer, de kansen op breuken nemen toe. Ter versteviging van het beenderstelsel zijn er heel wat producten op de markt. Sommige dokters adviseren het drinken van veel melk, als het even kan al op jongere leeftijd. Er zijn echter meer producten die het beenderstelsel helpen versterken, waaronder supplementen van bamboe.

Bamboe is rijk aan allerhande mineralen, dat is algemeen geweten. Arkopharma, een bedrijf dat bamboesupplementen op de markt heeft, geeft aan dat de plant zeer rijk is aan mineralen. Die mineralenrijkdom is zo groot dat sommige diersoorten op bamboe alleen kunnen overleden. De pandabeer – de wit-zwarte beer die het symbool is van het World Wildlife Fund – is daar het beste voorbeeld van. Arkopharma heeft producten op de markt op basis van fijngemalen bamboe.

Het bedrijf geeft aan dat silicium – één van de mineralen waar bamboe zo rijk aan is – helpt om de botstructuur te versterken. Dat geldt op de eerste plaats voor de rug, waar de bamboesupplementen een bijdrage kunnen leveren aan de wederopbouw van het kraakbeen. Neveneffecten zijn aan de inname van bamboesupplementen niet verbonden, maar het blijft wel aangewezen om de aangegeven dosis niet te overschrijden.

Syndicatie