Voedingssupplementen: anti-oxidanten versterken ons afweersysteem

Voedingssupplementen: anti-oxidanten versterken ons afweersysteem

Supervoeding voor een optimale gezondheid? Sommigen zeggen van wel, maar twijfels blijven

Omtrent voedingssupplementen is al heel wat te doen geweest, onder andere ook rond anti-oxidanten. Die anti-oxidanten versterken ons afweersysteem, zo wordt beweerd. Betreft het hier supervoeding voor een optimale gezondheid? Sommige medische wetenschappers zeggen van wel, maar de twijfels blijven.

Niet iedereen is er namelijk van overtuigd dat anti-oxidanten in de vorm van supplementen ons afweersysteem extra versterken. De beste verdediging blijft nog steeds het eten van zoveel mogelijk groenten en fruit. Een dieet rijk aan groenten en fruit zal verkoudheden en griep in heel veel gevallen op afstand houden, precies omdat deze voedingsproducten inderdaad anti-oxidanten bevatten.

Ons afweersysteem heeft dus inderdaad anti-oxidanten nodig, maar deze worden best in natuurlijke vorm geconsumeerd. De situatie ligt echter anders wanneer deze in natuurlijke vorm niet worden verdragen, bijvoorbeeld vanwege een allergie. In dat geval kunnen voedingssupplementen inderdaad een helpende hand aanreiken.

Syndicatie