Wat zijn de risico's verbonden aan een te hoog gebruik van kaneel?

Wat zijn de risico's verbonden aan een te hoog gebruik van kaneel?

Vooral mensen met leverproblemen moeten opletten voor een te hoog gebruik van kaneel

Af en toe wordt gewaarschuwd voor de risico's verbonden aan een te hoog gebruik van kaneel, omdat deze specerij in te hoog gehalte een toxisch karakter zou kunnen vertonen. Maar wat zijn eigenlijk de risico's verbonden aan een te hoog gebruik van kaneel? De medische wetenschap kan daar eigenlijk geen duidelijk antwoord op formuleren.

Op de eerste plaats is er van echte neveneffecten geen sprake. Vooral mensen met leverproblemen moeten opletten voor een te hoog gebruik van kaneel. Een overdreven gebruik van de specerij kan de mout en de lippen irriteren, waardoor wondjes ontstaan. In sommige gevallen zijn zelfs allergische reacties mogelijk. Die zullen bij sommige mensen wel en bij andere mensen dan weer niet voorkomen.

Wanneer kaneel, bijvoorbeeld in de vorm van voedingssupplementen terecht komt op de huid, kan dit irritaties veroorzaken. Dit kan ook aanleiding geven tot het ontstaan van rode plekken. Over het algemeen zijn de risico's verbonden aan kaneel het hoogst bij mensen met leverproblemen. Waarom precies deze categorie kwetsbaar is, is nog niet duidelijk. In verband met kaneel is op medisch vlak het laatste woord nog niet gevallen. Meer onderzoek is noodzakelijk om de werking van dit voedingsadditief duidelijk te maken.

Syndicatie