Zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven hebben geen extra kalk nodig

Zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven hebben geen extra kalk nodig

Vooral vrouwen na de menopauze hebben behoefte aan extra kalk

Kalksupplementen worden vaak geassocieerd met vrouwen, meer bepaald wat betreft een zwak beenderstelsel. Het is inderdaad zo dat heup- en ander fracturen meer voorkomen bij vrouwen dan bij mannen. Het is algemeen geweten dat kalk een belangrijke rol speelt bij de gezondheid van ons beenderstelsel.

Over kalk en kalksupplementen doen echter ook heel wat misverstanden de ronde. Zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven hebben geen extra kalk nodig, in tegenstelling tot algemeen wordt aangenomen. Vooral vrouwen na de menopauze hebben behoefte aan extra kalk, het zijn zij die het meest kwetsbaar zijn voor een verzwakking van het beenderstelsel.

Voor zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven, zijn er tot dusver geen aanwijzigingen die extra kalk of kalksupplementen noodzakelijk maken. Wel is het natuurlijk zo dat kalk andere positieve neveneffecten heeft. Een tekort aan kalk is echter vooral een probleem van vrouwen van een zekere leeftijd, op jongere leeftijd is dit gevaar minder urgent.

Syndicatie