Alcohol drinken om problemen op te lossen helpt voor geen meter

Alcohol drinken om problemen op te lossen helpt voor geen meter

Alcohol heeft een ontspannend effect op de hersenen, maar dit effect is van tijdelijke duur

Sommige alcoholisten beweren dat ze hun zorgen proberen te verdrinken. Die zorgen kunnen te maken hebben met het verlies van een baan, met het afspringen van een relatie of met andere belangrijke stresssituaties. Het probleem is echter dat dit vluchtgedrag geen oplossing biedt. De problemen zullen met de kater er alleen maar erger op worden.

Alcohol drinken om problemen op te lossen helpt inderdaad voor geen meter. Alcohol heeft een ontspannend effect op de hersenen, maar dit effect is van tijdelijke duur. In die zin kunnen een paar biertjes of enkele glazen wijn inderdaad een rustgevend effect geven. Dat rustgevend effect kan echter niet worden bereikt door zwaar te drinken, zeg maar te zuipen.

Zwaar drinken om problemen te helpen oplossen, kan tot alcoholverslaving leiden. Hierbij moeten vooral mensen die aan een depressie lijden de nodige voorzichtigheid in acht nemen. Maar al te vaak zien we dat mannen en vrouwen proberen een depressie te bestrijden door overvloedig te drinken. Het probleem is echter dat de depressie niet zal verdwijnen, terwijl hij of zij bovendien nog eens het risico op een alcoholverslaving loopt.

Syndicatie