Fibromyalgie patiënten mogen niet vergeten om zichzelf te verwennen

Fibromyalgie patiënten mogen niet vergeten om zichzelf te verwennen

Een warm bad of een warme douche kunnen bij fibromyalgie patiënten pijn voorkomen wanneer grote inspanningen werden geleverd

Het leven van fibromyalgie patiënten is allesbehalve makkelijk. Pijnlijke gewrichten en spieren, we wensen het niemand toe. Toch zal wie aan deze aandoening lijdt, er mee moeten leren leven. Dat betekent echter niet dat u het hoofd in de schoot moet laten hangen. Maak er het beste van, ook al lukt dat niet elke dag. Vergeet daarbij niet om voldoende beweging te nemen.

Bij fibromyalgie patiënten kan sport of andere vormen van lichaamsbeweging echter nieuwe pijnreacties uitlokken. Wanneer u gewaar wordt dat dit inderdaad het geval is, raden we u aan om de nodige voorzorgsmaatregelen te treffen. Wie spierversterkende oefeningen doet, kan bijvoorbeeld gebruik maken van een elastieken band in plaats van gewichten. Start met een eenvoudig programma en bouw dat geleidelijk aan verder uit.  

Fibromyalgie patiënten mogen ook niet vergeten om zichzelf te verwennen na het beoefenen van sport of na inspannende lichaamsbewegingen te hebben gedaan. Een warm bad of een warme douche kunnen bij fibromyalgie patiënten pijn voorkomen wanneer grote inspanningen werden geleverd. Uiteraard valt aan te raden om de oefeningen zelf niet te snel te doen. Neem rustig even de tijd tussendoor om iets anders te doen, of om even op adem te komen. Niemand zal het u kwalijk nemen.